LayRed, de ideale vloer voor renovatie

LayRed is de sterkste vinylvloer van Moduleo en ontwikkeld om zijn mannetje te staan in de meest extreme omstandigheden. De meerlagige vloer – met geïntegreerde ondervloer – biedt alle voordelen van vinyl en voegt daar sterkte aan toe.

Je legt de amper 6 mm dikke vloer makkelijk over een bestaande, vaak oneffen vloer, zonder die te moeten uitbreken of egaliseren. Dankzij zijn sterke kern en geïntegreerde, rode ondervloer is LayRed in staat om openingen en oneffenheden in bestaande vloeren te overbruggen. Dat maakt van LayRed de ideale vloeroplossing voor elk renovatieproject!

LayRed voldoet aan de Nederlandse 10 DB Delta Llin geluidsnorm voor appartementen en is overigens ideaal voor vloerverwarming door zijn lage warmteweerstand, 0,016 KW.

Sterk en toch aangenaam zacht en stil

Ondanks de sterke eigenschappen van LayRed hoef je absoluut niet in te leveren op comfort. Een LayRed-vloer voelt ook warm en zacht aan onder je voeten en beperkt het geluid tot een absoluut minimum.

LayRed koppelt luxueus design aan sterke prestaties. Dit vloertype is op vlak van sterkte niet te kloppen en biedt tegelijk superieur comfort. Niemand is er tot nog toe in geslaagd om al die voordelen te bundelen in één product. Moduleo wel.

Sterke vinyl met geïntegreerde ondervloer

LayRed is een ‘rigid’ vloeroplossing, in tegenstelling tot de andere ‘flexibele’ Moduleo-designvloeren. De 12 lagen maken LayRed uitzonderlijk sterk en geschikt voor elk type kamer of woning. Dankzij zijn harde kern slaagt LayRed erin om kleine openingen en oneffenheden in de bestaande vloer (bv. tegelvoegen) te overbruggen. De bestaande vloer eerst egaliseren is overbodig. De geïntegreerde ondervloer vangt alle imperfecties en onvolkomenheden op. De compacte kern voorkomt dat putjes en bultjes zichtbaar worden aan het vloeroppervlak.

Video afspelen
Video afspelen

Sterk en stabiel in alle omstandigheden

Parket en laminaat blijven levende materialen. LayRed daarentegen garandeert geen verandering in vorm onder invloed van vocht, fel zonlicht of temperatuurschommelingen (mits er een uitzettingsvoeg wordt aangebracht). Meerdere glasvezellagen verstevigen de kern en garanderen overal een vlakke vloer.

Bestand tegen deuken

Onze engineered vinyl floors zijn deukvrij: de bovenste laag van de sterke kern is zo compact dat er geen permanente indrukken van hakken of meubelpoten achterblijven. Valt de druk weg, dan neemt het materiaal gewoon weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Dat noemen we het memory-effect van Moduleo.

 

Een aangenaam zacht en warm gevoel

De middelste laag van LayRed zorgt voor een zacht en warm gevoel: de akoestische laag is elastisch en reageert veerkrachtig op je lichaamsgewicht. En daarmee kroont LayRed zich tot de kampioen in comfort binnen het segment rigid vinyl.

Ons materiaal heeft ook betere isolatie-eigenschappen: zijn temperatuur blijft comfortabel in elk seizoen. Geen last van koude voeten dus, ook al sta je op een LVT-vloer met tegeldesign. LayRed is bovendien geschikt voor vloerverwarming.

Video afspelen

Uitstekende akoestiek in huis

In een wereld die kreunt onder geluidspollutie wordt stilte erg gewaardeerd, zeker thuis. De akoestische laag in het midden absorbeert het loopgeluid: geen gekraak of irritante klikgeluiden als je over de vloer stapt. Daarnaast vermindert de geïntegreerde ondervloer ook het transmissiegeluid. En dat vinden je onderburen net zo prettig als jijzelf. De geluiddempende eigenschappen zijn aantoonbaar beter dan die van keramische tegels, laminaat, parket en andere rigid vinylvloeren.

Laat u door ons verder inspireren

U kunt ons bellen via 0172 579 182 of een email sturen aan nieuwkoop@markpieterse-interieur.nl. Wij kunnen u het beste adviseren met mooie voorbeelden en diverse ideeën in onze winkel in Nieuwkoop. U bent van harte welkom.