Voor elke ruimte passende raambekleding van Paneelgordijn tot Plissé

We hebben meer dan ooit de zomer doorgebracht in eigen huis. We werkten vaak thuis en veel mensen hielden dit jaar een staycation. Ook hadden we deze zomer een lange hittegolf. We trekken ons dan vanwege de hitte meer terug in huis. Wist je dat raambekleding helpt om een aangenaam leefklimaat te creëren in huis? Gebruik daarvoor deze tips, zodat je straks in elke ruimte passende raambekleding hebt.

Lichtinval beïnvloeden

Met goede raambekleding reguleer je lichtinval. Dat heeft invloed op de sfeer in de ruimte. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nog meer van je cappuccino geniet als je de zonnestralen van de najaarszon voelt en ziet. En als je een deadline hebt, valt het zonlicht niet direct op je beeldscherm.

Mooi en praktisch

Behalve functioneel is raambekleding ook nog eens heel decoratief. Het zorgt voor een fijn thuisgevoel. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën die meteen warmte toevoegen aan de ruimte. Of vouwgordijnen van velours, die een luxe gevoel geven.

Woonkamer

Heb je een schuifpui of grote glaspartij? Daar passen paneelgordijnen perfect bij. Met paneelgordijnen maak je prachtige combinaties. Kies bijvoorbeeld voor een dichte stof in combinatie met een transparante stof. Aluminium baleinen geven je paneelgordijn een chique touch. En ken je de nieuwe Nubus* paneelgordijnen al? Ze zijn gemaakt van hoogwaardig en modern kunststof, dat prachtig hangt en zorgt voor een mooie lichtfiltering. Echt een eyecatcher in je interieur.

Keuken

Ideaal voor de keuken is een Duette® Shade met top down-bottom up bediening. Hiermee creëer je zowel privacy als goede lichtinval terwijl je je kookkunsten vertoont. Ook mooi in de keuken zijn Eclips shades. Door de dichte en transparante banen te bewegen, creëer je de optimale lichtinval.

Slaapkamer

Je kunt in je slaapkamer natuurlijk kiezen voor een verduisterend rolgordijn, net als in de kinderkamer. Maar ook een combinatie van een transparante plissé shade met een verduisterende Duette® Shade werkt perfect. Het transparante plisségordijn geeft je een mooie lichtfiltering overdag. De verduisterende Duette® Shade zorgt ‘s avonds voor een donkere slaapkamer, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. En is er een hittegolf? Laat dan overdag ook de Duette® Shades gesloten, zodat je slaapkamer koel blijft. Ze hebben namelijk een fijne eigenschap: de isolerende werking. De honingraatstructuur van Duette® Shades zorgt voor warmtewering in de zomer en het houdt warmte binnen in de winter.

Kinderslaapkamer

Kinderen hebben hun nachtrust hard nodig. Verduisterende rolgordijnen zijn daarom ideaal in de kinderkamer. Ze maken de kamer helemaal donker, ook tijdens lange, lichte zomernachten. Zo rusten je kinderen goed uit en zijn ze helemaal klaar voor een nieuwe dag! Verduisterende rolgordijnen zijn er niet alleen voor normale ramen, maar ook voor schuine ramen en dakramen.

Badkamer

Een raam in je badkamer is fijn. Maar wat voor raambekleding hang je daar? Het is tenslotte toch een vochtige ruimte. De nieuwe Nubus® Shades zijn hier heel geschikt voor. Nubus® rolgordijnen bestaan uit een mix van polyester en polypropyleen. Ze zijn ijzersterk en nauwelijks gevoelig voor vocht, warmte en zonlicht. Dat maakt ze perfect voor iedere ruimte in huis, ook voor je badkamer en keuken. Het materiaal neem je eenvoudig af met een vochtige spons. Het is zichtdicht en filtert het licht mooi. Nubus® rolgordijnen worden afgewerkt met aluminium baleinen in aluminiumkleur, wit of zwart. Zwart past goed bij al die andere stoere zwarte accenten in je nieuwe badkamer.

Zolder/werkkamer

Heb je de luxe van een zolder? Dan is dat een fijne plek voor een home-office. Als je werkkamer een dakraam heeft, kies dan voor een Plissé of Duette® Shade met een reflecterende achterkant. Zo houd je de zon en de warmte buiten. Een horizontale jaloezie doet het in deze situatie ook goed, omdat je hiermee de lichtinval perfect reguleert. En dat is natuurlijk belangrijk als je met beeldschermen werkt. Heb je ook een normaal raam? Kies dan bijvoorbeeld voor een plissé shade top down-bottom up. Dan profiteer je van de lichtinval, zonder dat de zon op je beeldscherm schijnt. Of ga voor een Eclips Shade. Daarmee kun je de lichtinval ook prima regelen.